vineri, 10 februarie 2012

La multi ani , Maestre!

Astazi maestru Victor Rebenciug implineste frumoasa varsta de 79 de ani.
Nascut pe data de 10 februarie in 1933 mare actor este unul din mari actorii ai scenei romananesti ce a reprezentat cu mandrie aceasta tara in diferite ocazi internationale.
Un talent inascut Victor Rebenciuc este cunoscut pentru diferitele sale roluri in celebre piese de teatru dar si pentru unele roluri in filmele romanesti.Am putea aminti doar cateva din acestea:Pădurea spânzuraților (1964),O scrisoare pierdută (1977), De ce trag clopotele, Mitică?(1981),Moromeții (1988),Cel mai iubit dintre pamînteni (1993)...etc.
Cel mai recent film al maestrului in rol principal este Medalia de Onoare(2009), in regia lui Peter Călin Netzer pe care planuiesc sa il urmaresc de mult timp dar nu prea am reusit...


Un interviu cu Victor Rebenciug:




"În anul 2004, la cea de‑a treia ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania, a primit Premiul de Excelență pentru întreaga carieră. În același an a fost declarat de către criticii de film din România (Retrospectiva Filmelor Anului) cel mai bun actor din 2004 pentru rolul din filmul „Niki Ardelean, colonel în rezervă”, de Lucian Pintilie."
Sursa:wikipedia
Sursa poza
La multi ani Maestre !!!Multa sanatate si viata lunga sa ne bucurati in continuare cu talentul dumneavoastra extraodinar!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Produse evoMAG.ro

Articole recente