duminică, 23 decembrie 2012

Filmul de duminica(22) -Editie Speciala

Astazi va propun, pentru ca suntem in preajma Craciunului, pentru rubrica filmul de duminica 5 filme bune de vizionat de Craciun.

Miracle on 34th Street (1994)
"Aceasta productie reia povestea filmului clasic cu acelasi nume din 1947, prolificul scenarist John Huge ramanand fidel liniilor principale ale originalului. Dorey Walker, director executiv al magazinului Marcy (Elizabeth Perkins) si fetita ei nu cred prea mult in spiritul si atmosfera mirifica a Craciunului. Oricum, Doris este insarcinata sa gaseasca cel mai potrivit Mos Craciun pentru a imparti daruri copiilor in magazin. Cel ales este Kriss Kringle (Richard Attenborough) care, dupa cum se dovedeste foarte curand, este convins ca e chiar Mos Craciun.
Autoritatile il ameninta ca il vor interna intr-un spital de nebuni insa un tanar avocat si spiritul Craciunului il vor salva."



Bad Santa (2003)
"Stephen Baldwin este capul de afis in acest film de super-actiune regizat de cineastul William Webb. Baldwin este Charlie Snow, un tragator de elita care lucreaza pentru guvernul american. Dupa ce Charlie reuseste sa salveze o misiune in Turcia si impiedica lansarea unor rachete spre teritoriul american, el se intoarce in Los Angeles.
Din nefericire pentru el, conducatorul operatiunii teroriste, Yevon (Yorgo Constantine), doreste sa se razbune, ajungand in Los Angeles si rapind-o pe sotia lui Charlie (Steffani Brass). Prea multe optiuni nu exista, asa ca impreuna cu fostul agent CIA Donovan (James Russo), Charlie porneste intr-o noua misiune: salvarea sotie sale, cu orice pret!
"

Joyeux Noel (2005)
"Filmul este inspirat dupa o poveste adevarata, care s-a petrecut in Ajunul Craciunului in 1914, in timpul Primului Razboi Mondial in multe locuri diferite de-a lungul liniei frontului. Cand a izbucnit razboiul in vara lui 1914, a luat prin surprindere milioane de barbati si i-a aruncat in vartejul lui. A venit Craciunul, cu zapada, si o multime de familii si soldati s-au reunit. Dar surpriza nu va veni din inimile generoase care stau in transeele franceze, scotiene sau germane. In acea noapte, un eveniment extraordinar va schimba destinul a patru personaje: un preot scotian, un locotenent francez un tenor german deosebit si iubita acestuia si partenera de scena, o minunata soprana daneza. Ei se vor afla in miezul unei fraternizari fara precedent intre trupele germane, britanice si franceze. In acel Ajun de Craciun inimaginabilul s-a intamplat: armele au fost lasate in transee si s-au facut pasi catre "inamici" pentru a le strange mainile, a schimba tigari sau cate o bucatica de ciocolata si a-si ura unul altuia "Craciun Fericit!"..."


Love Actually (2003)
"Opinia generală tinde să fie că lumea în care trăim este guvernată de răutate şi lăcomie, dar eu nu sunt de acord pentru că mie mi se pare că dragostea este peste tot. (Richard Curtis, regizor)
De la noul Prim Ministru burlac şi arătos (Hugh Grant) care se îndrăgosteşte la câteva minute de la instalarea sa în Downing Street nr. 10 de drăgălaşa tânără angajată să asigure protocolul...
La un scriitor (Colin Firth) ce evadează din Londra în Sudul Franţei pentru a-şi îngriji inima rănită şi care găseşte dragostea în lac...
De la o soţie şi mamă (Emma Thompson) care crede că soţul ei o înşală (Alan Rickman)...
La o proaspătă mireasă (Keira Knightley) care nu înţelege distanţa păstrată de cel mai bun prieten al soţului ei...
De la un şcolar ce caută să atragă atenţia celei mai intangibile fete din şcoală...
La un tată vitreg văduv (Liam Neeson) ce caută punţi de legătura cu fiul său vitreg...
De la o fată bătrână americană (Laura Linney) ce nu poate începe o relaţie cu un coleg de serviciu pe care îl iubeşte în taină...
La un bătrân rock star, genul „văzut tot, îmi amintesc foarte puţin” ce încearcă să-şi relanseze cariera cu o melodie reluată, dar uşor schimbată ca text...
Dragostea crează un haos pentru toţi cei de mai sus. Aceste evenimente se petrec în Londra în perioada Crăciunului şi sunt spuse şi filmate cu mult umor şi romantism şi cu acel dulce amar pe care-l trăiesc toţi cei norocoşi sau ghinionişti atunci când sunt sub vraja dragostei.
"


The Nightmare Before Christmas (1993)
"Plecând din oraşul Halloween, Regele Dovleac dă, din greşală, peste intrarea în oraşul Crăciunului şi este atât de impresionat încât hotărăşte să-l răpească pe Moş Crăciun şi să împartă darurile în locul acestuia. Numai că buna intenţie se transformă în coşmar, pentru că, în locul obişnuitelor daruri, copiii primesc păianjeni, gândaci şi cranii. Cum se vor rezolva lucrurile?"


Sursa informatiilor despre filme si posterelor:Cinemagia.ro

4 comentarii:

  1. Merita vazute. In ultima vreme ma uit numai la comedii. Celelalte genuri de filme le-am cam lasat deoparte. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Cristi:Rasul e mereu sanatos...nu e rau ca va uitati numai la comedii:))

      Ștergere
  2. 3 din 5 le-am vazut, o sa le caut si pe celelante 2. Multumesc Catalin.

    RăspundețiȘtergere

Produse evoMAG.ro

Articole recente